Waddenheli weer beschikbaar

Geplaatst op: 22 mei 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

DRACHTEN - De gele ambulancehelikopter van RAV Fryslân die sinds 24 maart werd ingezet voor het vervoer van coronapatiënten is weer beschikbaar als heli voor de Waddeneilanden.

In maart en april konden de ziekenhuizen in het zuiden van het land de stroom coronapatiënten niet meer aan en moesten er patiënten naar ziekenhuizen in het noorden worden gevlogen. Daar werd onder meer de Waddenheli voor ingezet. Voor ziekenvervoer vanaf het eiland werd een legerheli uit Den Helder opgeroepen.

Voor het coronapatiënten uit het zuiden naar ziekenhuizen elders in het land met nog plek op de IC, werd de ambulancebus ingezet, verschillende ambulances en Mobiele Intensive Care Units (MICU’s) en ook twee traumahelikopters: de Lifeliner 5 en 6. Normalerwijs worden deze ingezet voor het patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden waarbij Lifeliner 5 (PH-HOW) de reserve heli voor de 6 (PH-OOP).

PH-HOW heeft zich afgelopen twee maanden verdienstelijk kunnen maken. De heli heeft 66 coronapatiënten door heel Nederland en Duitsland vervoerd en daarnaast nog twee ernstig zieke mensen met een andere kwaal. Vanaf vandaag is de helikopter weer beschikbaar voor de Wadden. Vanwege het dalende aantal coronapatiënten die intensieve zorg nodig hebben, is vervoer via de lucht over grotere afstanden niet meer nodig.

lees hier Legerheli helpt Ameland

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?