Waddenheli weer beschikbaar

DRACHTEN – De gele ambulancehelikopter van RAV Fryslân die sinds 24 maart werd ingezet voor het vervoer van coronapatiënten is weer beschikbaar als heli voor de Waddeneilanden.

In maart en april konden de ziekenhuizen in het zuiden van het land de stroom coronapatiënten niet meer aan en moesten er patiënten naar ziekenhuizen in het noorden worden gevlogen. Daar werd onder meer de Waddenheli voor ingezet. Voor ziekenvervoer vanaf het eiland werd een legerheli uit Den Helder opgeroepen.

Voor het coronapatiënten uit het zuiden naar ziekenhuizen elders in het land met nog plek op de IC, werd de ambulancebus ingezet, verschillende ambulances en Mobiele Intensive Care Units (MICU’s) en ook twee traumahelikopters: de Lifeliner 5 en 6. Normalerwijs worden deze ingezet voor het patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden waarbij Lifeliner 5 (PH-HOW) de reserve heli voor de 6 (PH-OOP).

PH-HOW heeft zich afgelopen twee maanden verdienstelijk kunnen maken. De heli heeft 66 coronapatiënten door heel Nederland en Duitsland vervoerd en daarnaast nog twee ernstig zieke mensen met een andere kwaal. Vanaf vandaag is de helikopter weer beschikbaar voor de Wadden. Vanwege het dalende aantal coronapatiënten die intensieve zorg nodig hebben, is vervoer via de lucht over grotere afstanden niet meer nodig.

lees hier Legerheli helpt Ameland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *