Bezoek De Stelp weer mogelijk

HOLLUM – Binnenkort is er weer bezoek mogelijk aan de bewoners in De Stelp. Sinds 20 maart zijn de deuren op slot. Alleen medewerkers komen het gebouw in. Bekijk het filmpje om van toenmalig manager Tineke Lautenbach te horen over het hoe en waarom van dat beleid.

Tijdens de persconferentie van 19 mei kondigde premier Rutte aan dat de bezoekregeling aan verpleeghuizen en woonzorglocaties in Nederland vanaf 25 mei versoepeld gaat worden. "Dit is goed nieuws!" schrijft locatiemanager Willem van der Kooi, de opvolger van Lautenbach. "Voor zowel onze bewoners als voor de familie. Want hoe goed wij ook zorgen voor veiligheid en waardevolle zorg en hoe fijn contact via beeldbellen ook is, er gaat niets boven elkaar in levende lijve te kunnen zien. We zijn dan ook blij dat we binnenkort weer bezoekers in onze locaties mogen verwelkomen."

Vanaf donderdag 28 mei bezoek welkom

De versoepeling van de bezoekregeling houdt in dat in locaties die voldoen aan de landelijke eisen, elke bewoner één vaste bezoeker mag ontvangen. Dit mag vanaf 25 mei. Uiterlijk 15 juni a.s. moeten alle locaties één bezoeker per bewoner kunnen ontvangen. Voorwaarde is dat er geen coronavirus in de locatie is én dat de locatie er klaar voor is.

Voor alle locaties van KwadrantGroep geldt dat vanaf donderdag 28 mei bezoek welkom is. De zorgaanbiedeer heeft zo voldoende tijd om maatregelen te nemen die zowel bewoners, bezoekers als medewerkers beschermen tegen het coronavirus. Kwadrant volgt hierbij de landelijke richtlijnen.

Eén vaste bezoeker per bewoner

Per bewoners is voorlopig één vaste bezoeker welkom. Der Stelp wil van de familie weten wie die vaste bezoeker gaat worden. Die bezoeker moet zich vooraf inschrijven voor bezoek. 

Het virus buiten de deur houden

Van der Kooi: "We zijn blij dat we de bezoekregeling kunnen versoepelen. Tegelijkertijd is het ook spannend. We houden de gezondheid van onze bewoners vanzelfsprekend heel goed in de gaten en bekijken continue of en waar we maatregelen moeten aanpassen. Het virus is momenteel niet aanwezig in onze locaties, maar om ons heen nog wel. Om het virus buiten de deur te houden moeten we voorzichtig te werk gaan. We vragen hiervoor uw begrip en uw medewerking."

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *