Normale dienstregeling bijna daar

NES – Reizen met Wagenborg Passagiersdiensten kan vanaf 1 juni weer volgens de normale dienstregeling. Wel zijn er twee beperkingen opgelegd door het kabinet: er mogen minder passagiers mee aan boord (40% van de maximale capaciteit) en het dragen van een mondkapje is verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar.

Binnen deze regels wil Wagenborg Passagiersdiensten toch zoveel mogelijk bezoek aan de eilanden mogelijk maken en voorkomen dat reizigers niet mee kunnen. Daarom is online reserveren vanaf dinsdag 16 juni voor iedereen verplicht. Dit geldt voor zowel de heen- als terugreis. 

Situtatie tot en met 15 juni 2020

Totdat het nieuwe reserveringssysteem klaar is voor gebruik kunnen tickets alleen ter plaatse voor vertrek worden gekocht in de terminal. Wagenborg raadt iedereen aan om tenminste 30 minuten voor de geplande vertrektijd van de veerboot aanwezig te zijn. De kassa’s gaan dan ook open. Mocht u niet meer mee kunnen op de gewenste afvaart, dan kunt u mee met een volgende afvaart.

Wat verandert er na 15 juni 2020?

  • Tickets zijn niet meer te koop bij de terminals, reserveren kan alleen online;
  • Reserveren kan op 16 juni 2020 direct vanaf de eerste afvaart vanaf Ameland en Lauwersoog;
  • Eerder aangeschafte passagierstickets werken niet meer bij de toegangspoortjes in de terminal.
  • Deze tickets kunnen vanaf 16 juni 2020 worden omgezet in een reservering van een heen- en terugreis. Hoe werkt dit?
    • Is het ticket via een WPD-account aangeschaft? Dan is deze online zichtbaar in ‘Mijn Wagenborg’ en door de reiziger zelf om te zetten in een heen- en terugreis.
    • Is het ticket zonder WPD-account aangeschaft? Dan kan er contact worden opgenomen met de Klantenservice van WPD om het ticket om te zetten in een heen- en terugreis.
  • In 'Mijn Wagenborg' kan er met een meervaartentegoed en een abonnement een reservering gemaakt worden;
  • Zowel op de heen- als terugreis vindt er toegangscontrole plaats.

De komende weken werkt Wagenborg met man en macht aan het aanpassen van het reserveringssysteem. Het online reserveren zal niet direct voor alle doelgroepen optimaal functioneren. WPD doet er in de huidige situatie alles aan om de eilanden bereikbaar te houden en rekent daarbij op ieders begrip. Houd de website van WPD in de gaten voor actuele informatie.

Dossier Corona

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *