Waddeneilanden nog geen antwoord uit Den Haag

BALLUM – De samenwerkende Waddeneilanden hebben nog geen antwoord uit Den Haag ontvangen. Dat vertelt burgemeester Leo Pieter Stoel naar aanleiding van een vraag over de brandbrief. Raadslid Han van Heerde (A’82) wil graag weten of de staatsecretaris naar aanleiding van de brief al wat heeft laten weten. “Helaas is er nog geen antwoord,” zegt de burgemeester tijdens de raadscommissievergadering van maandag 11 mei, een vergadering die niet via de LOA maar digitaal te volgen is. De bijeenkomst van de raadsleden, griffier en het college van burgemeester en wethouders is deze keer digitaal. Ook voor publiek thuis mee te maken, al maakt de haperende techniek het volgen er niet gemakkelijker op.

De samenwerkende Waddeneilanden hebben hun specifieke situatie bij politici onder de aandacht gebracht: de eiland economieën die bijna volledig afhankelijk zijn van toerisme, een branche die zwaar door de coronamaatregelen wordt getroffen. Eind april ging de brandbrief van de vijf Waddeneilanden, gesteund door de provincies Fryslân en Noord-Holland, naar staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer. In die brief wordt opgeroepen tot het instellen van een Noodfonds voor de vijf eilanden. In de eerste week van mei werden daar Kamervragen over gesteld. Daarnaast is op de eilanden met Kamerleden gesproken om de specifieke waddensituatie onder de aandacht te brengen. Stoel: ”Dat is op dit moment de status. Ik heb nog geen reactie van het ministerie.”

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *