Waarom Provinciaal Belang

HOLLUM – Provinciaal Belang Friesland is lijst 12 bij de Perovinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Waarom is Provinciaal Belang Fryslân belangrijk? Jan Botte Wijnberg van Algemeen Belang Ameland is kandidaat van lijst 12. Wijnberg legt uit waarom de partij van belang is.

"Provinciaal Belang Friesland (PBF) is opgericht om de politiek en het provinciaal beleid zo dicht mogelijk bij de inwoners te brengen. Dus om de lokale (gemeentelijke) partijen een stem te geven in het provinciaal bestuur.

De lokale partijen zijn bij uitstek bezig met de dagelijkse praktijk en hebben korte lijntjes, omdat hun leden vertegenwoordigd zijn in de diverse gemeentes en hierdoor exact weten wat er speelt.

PBF is niet voor een bepaalde groep, zoals bij landelijke partijen, maar voor iedereen.

Lokale partijen hebben niet per se een ideologische of idealistische grondslag, het gaat er om zaken te regelen vanuit een praktische optiek.

Lokale partijen staan per definitie dicht bij de bewoners, dat moet ook vertaald worden naar de provincie, juist omdat de provincie veel besluiten neemt die de gemeentes en daarmee de inwoners raken.

Dat is de reden dat Algemeen Belang Ameland al jaren aangesloten is bij PBF, om een aanspreekpunt te hebben in de Friese Staten. Gezamenlijk zijn we ook aangesloten bij de onafhankelijke Statenfractie, die een zetel in de Eerste Kamer hebben.

Dat is de reden dat we ons richting 20 maart in gaan zetten om een stem in de Friese Staten te realiseren.

Jan B. Wijnberg heeft zich als kandidaat aangemeld en staat op kieslijst nr. 12 op de 13e plek.

De Provincie bepaalt veel voor de gemeentes, zoals woningcontingenten, zeg maar het aantal woningen dat gemeentes mogen bouwen.

De Provincie kan hierin sturen en bijvoorbeeld stimuleren op het gebied van leefbaarheid.

Ook cultuur, landschap, landbouw en de circulaire economie zijn thema's waar de Provincie over gaat.

De Provincie is ook belangrijk voor de energietransitie en bijvoorbeeld duurzaamheid, en bovendien erg belangrijk voor ons eiland: natuurbeheer.

En tevens voor Ameland de regionale bereikbaarheid!

Stem daarom op 20 maart op lijst 12 van Provinciaal Belang Friesland."

Dossier Provinciale Statenverkiezingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18261

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *