VVV druk met vragen beantwoorden

NES – "Wij proberen te bemiddelen tussen verhuurder en huurder om een oplossing te vinden: coulance, omboeken, voucher, enz., maar het is formeel zo dat er een boekingsovereenkomst bestaat tussen huurder en verhuurder. VVV Ameland is de boekingsbemiddelaar." Zo begint Cinto Prosperi, directeur VVV Ameland, zijn uitleg over annuleren van reeds geboekte vakanties en de kosten daarvan.  

"Wij kunnen dus niet storneren zonder toestemming van de verhuurder. Er zijn verhuurders die wel willen meewerken en anderen niet. Dat is hun goed recht. Er is nog geen sprake van juridische overmacht. Die ontstaat voor Duitsers als die niet meer naar Nederland mogen reizen door een beslissing van hun eigen overheid of dat de Nederlandse regering inreizen verbiedt. Dan ontstaat een overmachtsituatie en kan een partij de gesloten overeenkomst niet nakomen buiten zijn wil. Hetzelfde als reizen zonder dringende reden voor Nederlanders binnen Nederland wordt verboden." Als er echt een reisverbod is dan wordt terugbetaald aan de huurder, de verhuurder krijgt niets en de verhuurbemiddelaar (bijvoorbeeld VVV) ook niet. 

De oproep van de burgemeesters heeft voor heel veel verwarring gezorgd, zegt Prosperi. De oproep om niet te komen wordt vertaald als een inreisverbod voor de Waddeneilanden. "Wij hebben vijf mensen op onze reserveringsafdeling werken (twee meer dan normaal), maar er zijn toch nog wachtrijen aan de telefoon en de mailbeantwoording is sterk vertraagd." Dat wachten leidt tot nieuwe, ongeduldige mailtjes, moet de VVV-directeur jammergenoeg constateren.

Vanaf morgen wordt de dienstregeling van de veerboot sterk beperkt, maar niet onmogelijk. "Krijgen we weer een nieuwe tijd van verwarring."

Prosperi: "Het staat of valt nu met de bereidheid en de financiële mogelijkheden van de verhuurder. Overigens zijn het echt niet alleen verhuurders van de wal die niet willen of kunnen schikken zoals op Facebook wordt gesuggereerd."

Gemeente Ameland krijgt ook nogal wat vragen binnen over de aansprakelijkheid bij annuleringen.

⇒ lees hier veel gestelde vragen en antwoorden op de website van gemeente Ameland

lees hier Royaal meewerken aan omboeken

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *