Het is lente

Geplaatst op: 20 maart 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

Foto Perzbureau Ameland

HOLLUM - Langzaam kruipt de temperatuur omhoog, de narcissen van Bakker staan langs de Ridderweg weer volop in bloei. Vandaag gaat de lente in. Het voorjaar van 2020 is historisch. De Canon van Ameland kan er alvast een venster voor reserveren.

De lente, het voorjaar: het is een heerlijk seizoen. Het jaargetijde begint op 21 maart, leren we op school, maar deze datum behoeft enige nuancering. Het is niet altijd op de 21ste. Sterker nog, tot 2101 begint het voorjaar op 20 maart en soms zelfs op 19 maart. In het voorjaar wordt het langzaam warmer en de natuur wordt groener, al houdt de natuur zich niet altijd aan de door de mens bedachte indeling in seizoenen. Het voorjaar is het seizoen van het nieuwe leven, of zoals Gorter zei in zijn gedicht 'Mei': "Een nieuwe lente en een nieuwe geluid."

lees hier wanneer de lente begint

Voor wie een bezoek had gepland en dat nu heeft afgezegd, voor wie Ameland mist, voor wie wel een opbeurende foto kan gebruiken: volg Facebook Ameland op z'n mooist. De fotografen gaan dagelijks op pad om nieuwe prachtige beelden van het eiland te schieten. Genieten op afstand.

FB Fotogroep Ameland is ook aan te bevelen.

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?