VVD weer grootste op Ameland

BALLUM – De VVD is voor de vierde keer achterelkaar, de grootste partij van Nederland geworden. Een historische overwinning, met zelfs nog een paar zetels winst t.o.v. de Tweede Kamerverkiezingen 2017. De kiezer heeft daarmee duidelijk het mandaat afgegeven, door te willen met de VVD. ‘Samen, sterker, verder’, was de verkiezingsslogan en dat is, waar nu hard aan gewerkt gaat worden, om Nederland weer uit de crisis te halen. 

Op Ameland is de VVD ook de grootste partij geworden. 753 kiezers (27,2% van het totaal) hebben hun stem aan de VVD gegeven. Ook hier winst t.o.v. de TK2017, waar toen 715 VVD-stemmen werden geteld. De VVD Ameland is verheugd met de verkiezingsuitslag en wil alle kiezers heel, heel hartelijk bedanken voor het vertrouwen! 

We hebben dit keer vooral een digitale campagne gevoerd, maar ook ouderwets geflyerd en verkiezingsposters geplakt in de dorpen. De digitale campagne, onder andere op ons Facebook-account en de samenwerking met de VVD regio Fryslân; met het Friese Tweede Kamerlid Aukje de Vries; de Statenleden én de lokale campagneleiders, hebben hun vruchten afgeworpen. Dank allen voor de geweldige samenwerking in lokaal, regionaal en landelijk verband! 

Volgend jaar staan de Gemeenteraadsverkiezingen op het programma. De VVD Ameland wil ook dan een goede uitslag neerzetten. Dit jaar gaan we daar al mee aan de slag. Schrijven van een verkiezingsprogramma, het ‘optuigen’ van een kandidatenlijst en natuurlijk gaan we ook dan actief campagne voeren. We kunnen hierbij wel wat hulp gebruiken. Daarom bij deze de oproep aan de 753 VVD-kiezers om een bijdrage te leveren in welke vorm dan ook. Word lid, word actief, denk mee, praat mee: ‘Samen, Sterker, Verder’. En KIEZERS: ik hoop u dan ook in 2022 te mogen bedanken voor uw stem op de VVD. 

Liberale groet van uw campagneleider, Ieuwe Jan de Vries 

– Bericht van VVD Ameland – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *