Vraag en antwoord raad Ameland -2-

Geplaatst op: 18 maart 2014 - Categorie: Gemeente & Politiek

Vissen met een netje

BALLUM – Tijdens de laatste raadscommissievergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen werden er door de raadsfracties diverse vragen gesteld, waar de portefeuillehouders zo helder mogelijk antwoorden op formuleerden.

Tonnie Overdiep van PvdA Ameland meldt dat zijn fractie enige tijd geleden heeft gepleit voor een visgebiedje bij de pier te Nes. Het gebied ten westen van de veerdam kan worden aangewezen voor het zetten van netjes, meent Overdiep. Vooral oudere vissers die slecht ter been zijn en geen terreinwagen hebben kunnen dan hun netjes vanaf de veerdam uitzetten. Dat kan buiten het aangewezen kitesurfgebied. Overdiep: “Daar is in onze ogen nog voldoende ruimte beschikbaar.”
Wethouder Will Bakema vertelt dat er bij de besprekingen rond het staandwant vissen is gekozen voor een visverbod aan de westkant van de pier vanwege de veiligheid.
Overdiep pleit om toch een visplekje buiten dat verbod te houden en overlegt een kaart waarop hij aanwijst waar dat vissen op een veilige manier plaats zou kunnen vinden.
Vanuit diverse kanten van het college klinkt een “Komt wel goed”, zodat de vissers erop kunnen rekenen dat ze bij de pier hun netjes weer mogen gaan plaatsen.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?