Vooralsnog geen volledige rehabilitatie

BALLUM – Ur waar gien smieten met 'e muts naar. Burgemeester Albert de Hoop vindt dat hij goed gehandeld heeft en terecht aangifte deed tegen ronselen. Naar aanleiding van de uitspraak van het Openbaar Ministerie dat er geen bewijs is voor ronselen en dat Cor de Boer, de vermeende ronselaar, geheel vrijuit gaat, kwamen De Boer, De Hoop en Gerard Vloedgraven als voorzitter van de partij in kwestie Algemeen Belang Ameland voor een gesprek bijeen op de maandagmorgen van deze week. De Boer ging voor een volledige rehabilitatie, maar dat zit er wat De Hoop betreft niet in.

De Hoop, die groot voorstander is van positief nieuws, is zelf de bron van het meest negatieve nieuws dat je als gemeente over je heen kunt krijgen. Het Friesch Dagblad zet vandaag in een paginagroot artikel nog eens de zaken op een rij. De kwestie ronselen, de kwestie ongeldige stemmen alsnog meetellen, de kwestie Piet IJnsen versus Albert de Hoop. Het staat er allemaal in en de rode draad is dat de burgmeester wel erg gretig heeft geopereerd toen hem een kwaadsprekerij over ronselen ter ore kwam. De burgemeester was meteen ook erg duidelijk in het benoemen van de partij, waar deze vermeende ronselpraktijk plaats zou hebben gehad. Van alle gemeenten waar afgelopen maart voor de gemeenteraadsverkiezingen ronselen of de schijn van ronselen speelde, is het alleen de burgemeester van Ameland geweest die de partij met naam noemde. Alle andere burgemeesters waren discreter en lieten het onderzoek en de uitslag daarvan ècht aan het Openbaar Ministerie over.

De Boer en De Hoop zijn er samen nog niet uit. Ze hebben afgesproken dat er een gezamenlijke verklaring komt, waarvoor de burgemeester het voorzetje zal maken en dat Cor de Boer daarna met zijn advocaat zal bespreken. Na nadrukkelijk aandringen is dat het enige wat De Hoop toegeeft: dat hij samen met De Boer een verhaal naar buiten brengt. De burgemeester blijft op zijn strepen staan dat hij juist heeft gehandeld. Wat De Boer betreft had hij alleen maar hoeven zeggen dat het anders had gekund. “Dan was het uit de wereld geweest,” zegt de man, die vijf maanden lang onder verdenking heeft gestaan.

lees hier over Gemeente Ameland

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

lees hier over Albert de Hoop – burgemeester van Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *