Vogelwachters rattenvangers van Ameland

Verkoping voor japanBALLUM –  De Vogelwachten Hollum–Ballum en Nes–Buren gaan de gemeente helpen met het vangen van ratten. Niet dat er een rattenplaag heerst op het eiland, stelt wethouder Nico Oud nadrukkelijk, maar de ratten vormen een probleem voor de broedende vogels. “Nazorgers zien de broedende tjerkjes (tureluurs) nauwelijks, zo goed zijn die verstopt, maar een rat snuffelt door het land en die vindt een nest en rooft het leeg,” zegt Oud, zie zelf graag in het veld loopt.

De bruine ratten worden met aas gevangen in rattenvangkisten. Er komt geen gif aan te pas, stelt Oud. De vogelwachten beheren de kisten. Hollum-Ballum krijgt er vijf en Nes-Buren ook. De beide vogelwachten en Staatsbosbeheer betalen mee aan de rattenvangkisten. Volgende week gaat het rattenvangen van start.

>>> lees hier meer over de raadscommissievergadering van 4 april 2011

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *