Vijfde Woensdag Walvisdag met verhalen

NES – Woensdag 15 augustus is het de vijfde Walvisdag van Ameland als Eiland van Hidde Dirks Kat in 2018. Die woensdagmiddag zijn er verhalen te beluisteren van Maria Winter in Natuurcentrum Nes.

Het kaartje voor het museum is tevens vertelkaartje. In het Natuurcentrum zijn walvisskeletten te zien en de prachtige tentoonstellingen over het Eiland van het Licht. Wie de walvisvaartervaring compleet wil maken kan eten als een walvisvaarder of als de walvisvaardersvrouw tijdens de Culinaire Expeditie bij De Griffel, Strand Ballum, De Piraat of StrAnders. 

Woensdag Walvisdag

Woensdag is Walvisdag, deze zomer, met Zomer vol Verhalen, Zomer vol Films, Zomer vol Tentoonstellingen en Zomer vol Culinaire Expedities.

Maria Winter

Maria Winter is sinds 2012 onderweg als vertelster. Vooral in Duitsland, maar ook in Nederland. Ze deed haar opleiding aan de Vertelacademie en sloot hem af met de voorstelling Wo man mich versteht over je vreemd en je thuis voelen. Haar achtergrond als Theaterdocent zet ze veelvuldig in bij het vertellen: met veel dynamiek en gebruik van lijf en leden worden de verhalen tot leven gebracht. Maria Winter vertelt verhalen, omdat ze ervan overtuigd is, dat de beelden uit de fantasiewerelden ons een spiegel voorhouden. 

Natuurcentrum

15 augustus

  • 14.00, 14.45, 15.30 uur, telkens een half uur
  • Nederlands en Duits

het filmpje geeft een impressie van de verhalen van Maria Carmela Marinelli, die op 1 augustus in Museum Sorgdrager vertelde

bekijk hier het hele programma van Zomer vol Verhalen en Zomer vol Films – de folder met het hele programma is op diverse plekken op het eiland te vinden en in de musea, bij de VVV en in boekhandel De Hoge Stoep en Warenhuis Van den Brink te halen

→ lees hier over het Arctisch Kookboekje

lees hier over Walvissen en Hidde Dirks Kat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *