Nazaat van Amelander Lap presenteert Hart van Nederland

HOLLUM – Een nazaat van Olfert Pieter Lap, 19e eeuwse Amelander gezagvoerder op de koopvaardij, presenteert heden ten dage regelmatig Hart van Nederland van SBS6. Britt Lap is in de zevende generatie afstammeling van Olfert Pieter – in Hollum ligt een straat met zijn naam – en dochter van Olfert Lap.

Britt Lap heeft aan de Ichtus Hogeschool in Den Haag de opleiding Educatieve Media gedaan en is toen bij de RVU in Hilversum gaan werken. Daarna werd ze programmamaker bij omroep Llink, die inmiddels niet meer bestaat. Ze is toen bij SBS gaan werken als verslaggeefster bij Hart van Nederland en reist daarvoor het hele land door. Lap doet de interviews, monteert het verslag en doet ook af en toe live-verslag. Na de overname van SBS door John de Mol met Talpa presenteert ze nu sinds kort ook Hart van Nederland. Ze blijft het wel combineren met verslaggeving.

Dinsdagavond 14 augustus doet Britt Lap weer de presentatie om 18:00 uur. Daarna volgt weer een week verslaggeving.

→ Britt Lap is op Instagram en Twitter te volgen via @BrittHVNL

→ lees hier meer over Olfert Pieter Lap

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *