1372 – Arctisch Kookboekje met zeehondensoep en mosterdsoep

HOLLUM – Nummer 1372 gaat over het Arctisch Kookboekje, het kleinood dat werd uitgegeven in het jaar dat Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat is.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Op Ameland is een Arctisch Kookboekje uitgegeven dat tevens een Amelands Kookboekje is. Het is een kleinood waarin informatie staat over de walvisvaarders in de 18e eeuw en over wat die mannen aten. Hoe kwamen ze aan hun vitaminen, hoe voorkwamen ze scheurbuik en waarom moesten ze vooral geen ijsberenvlees eten? Aan de ommezijde staan verhaaltjes en recepten van de vrouwen op Ameland, te beginnen bij de vrouw in de 18e eeuw en eindigend bij de 21e eeuw. Waar halen zij hun recepten vandaan? Wat stond er bij Jansje Jans in 1778 op tafel? Hoe kokkerelt de hedendaagse eilandse?"

⇒ lees hier nummer 1372 over Arctisch Kookboekje

⇒ lees hier nummer 1371 over Royal de Luxe

⇒ lees hier nummer 1370 over Drut'syla

⇒ lees hier nummer 1369 over ESfaG

⇒ lees hier nummer 1368 over De traanjagers

⇒ lees hier nummer 1367 over Overtoerisme

⇒ lees hier nummer 1366 over Elf Fonteinen

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *