Verwarring over subsidie

BALLUM – Stichting Ontwikkelingswerk Theo Kiewiet krijgt toch 15.000 euro subsidie voor waterprojecten in Nepal en Kenia. Hij levert daarvoor 5 jaar subsidie van 1500 euro in.

In de raadscommissievergadering van 10 mei had Kiewiet aangegeven aan de helft genoeg te hebben omdat het geld dat is opgehaald met de Aqua Actie Ameland voldoende is om de projecten uit te voeren. In die raadscommissievergadering werd er uitgebreid over gesproken. Het raadsvoorstel werd echter op geen enkel punt aangepast waardoor de raad tijdens de raadsvergadering van maandag in verwarring was.
Wethouder Nico Oud komt er tijdens de raadsvergadering van 31 mei zelfs voor van de publieke tribune. “Het project is ingekort en Kiewiet gaf aan aan 7.500 wel genoeg te hebben.”

De gemeenteraad van Ameland kan slecht uit de voeten met een project dat niet al de aangevraagde subsidie zegt nodig te hebben. Raadsleden raken er door geïrriteerd, willen het onderwerp van de agenda en roepen over koehandel en onbehoorlijk voorstel. Er wordt geschorst en geamendeerd om uiteindelijk terug te keren naar het voorstel dat op tafel ligt. Kiewiet krijgt 15.000 euro waarvan de helft een voorschot is op subsidie die hij anders ook wel had gekregen.

De Aqua Actie Ameland haalde € 60.000,– op. Het geld is voor biogas- en toilettenprojecten in Nepal en waterbronnen in Kenia.

>>> lees hier 10 mei 2010 Aqua Actie Ameland groot succes

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 31 mei 2010


© Persbureau Ameland  2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *