Vermaningspad wordt opgeknapt

BALLUM – Het Vermaningspad in Nes ligt er bijzonder slecht bij. Dat zegt de fractie van Ameland’82. “Er zijn al mensen tijdens een begrafenis gestruikeld over de oneffenheden,” weet Johan Kiewiet van A’82. “Kan dit straatje op korte termijn worden herstraat, vooral vanaf de kant van de Burgemeester Waldastraat?” Kiewiet stelt de vraag aan het college tijdens de raadscommissievergadering van 2 maart.

Wethouder Nico Oud van straatzaken kan meedelen dat het pad dit voorjaar wordt opgeknapt. Het weggetje wordt opnieuw bestraat en langzij worden zoden gelegd. Oud weet dat een deel van de kuilen en bulten wordt veroorzaakt door auto’s die over het voetpad rijden. Het autogebruik moet daar beslist worden teruggedrongen. Oud: “Het is een van de mooiste stukjes van het dorp.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *