Tweede fase woningbouw Ameland van start

BALLUM – Verspreid over de dorpen Ballum, Nes en Buren wordt binnenkort gestart met de bouw van 26 woningen. In opdracht van het Gemeentelijk Woningbedrijf Ameland gaat Friso Bouwgroep uit Sneek deze woningen bouwen. 

De woningen, ontworpen door Zijlstra Architecten uit Harich, zijn bestemd voor de sociale huur. Vanuit het Convenant Duurzaam Ameland is de duurzaamheid van de woningen hoogste prioriteit. Daarom worden de woningen met een verhoogde RC waarde gebouwd. Deze waarde geeft aan wat het isolerend vermogen van een huis is. 

De woningen worden naast uitstekende isolatie ook voorzien van duurzame installaties. Voor het opwekken van zonne-energie worden op de daken zonnepanelen geplaatst. Om de woningen te voorzien van warm water en verwarming wordt er in iedere woning een ventilatie warmtepomp geïnstalleerd. Naast het verhoogde wooncomfort zorgen deze duurzame installaties voor een lagere energierekening voor de nieuwe bewoners. 

Wethouder Theo Faber: “We zijn blij dat concrete resultaten van de woningbouw eilandbreed zichtbaar zijn. Fase 1 van de woningbouw is zeer voorspoedig verlopen en we vertrouwen erop dat dat in de tweede fase ook zo zal zijn. Nog dit jaar verschijnt huis aan huis het nieuwe ‘Ameland Bouwt’, om alle inwoners te informeren van de laatste stand van zaken.” 

Bron Gemeente Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *