Twee huisjes De Hagen al plat

BALLUM – De dakpannen rammelen, het hout kraakt en de muren begeven het na een duwtje van de grote sloopmachine. Op Goede Vrijdag zijn twee van de vier huisjes aan De Hagen gesloopt. Vakkundig en zonder al te veel rommel verdwijnen ze in de puin- en bouwmaterialen bakken die naast het bouwterrein staan. De huisjes maken plaats voor een parkeerterrein, een lang slepende kwestie tussen supermarktman Douwe Bakker en gemeente Ameland.

Vorige maand was eindelijk definitief de kogel door de kerk, een kogel die meer dan twee ton moest kosten en op de valreep nog eens 36.000 euro meer dan aanvankelijk becijferd. Maar dat moest dan maar. De gemeenteraad wilde dolgraag een punt zetten achter dit dossier dat colleges had doen vallen en de sfeer in het gemeentebestuur had verknald. 

De zaak loopt sinds 2010 en de sloop, aanleg van een parkeerterrein kost de gemeenschap 203.500. Bakker telt 167.5000 euro neer als hij volgens afspraak het parkeerterrein overneemt van de gemeente. Het hele terrein, niet alleen het nieuwe stuk. Ook het stukje gemeentelijke parkkerterrein dat aan de zuidwestkant, naast de ondergrondse containers, ligt, mag Bakker dan de zijne noemen. Het stukje heeft niets met de huisjes van doen maar gaat in één koop mee over naar de Coop. 

De gemeente wil voor de zomer het parkeerterrein klaar hebben.

tik De Hagen in bij ZOEKEN om meer over deze kwestie te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *