Toeristenbelasting omhoog

BALLUM- Ameland kampt met een begrotingstekort en daarom moeten de belastingen omhoog. De toeristenbelasting gaat van € 0,63 per persoon per nacht naar 67 cent. Jan Verbiest (VVD) wilde daar zelfs 70 cent van te maken. Niemand van de gemeenteraad was het daar mee eens.
De PvdA kwam met een ander voorstel. Deze fractie wil de toeristenbelasting ook extra verhogen maar niet zo veel als de VVD. Een verhoging van de toeristenbelasting met 6% in plaats van het collegevoorstel van 5% naast een lagere verhogingen van OZB, reinigingsrechten en rioolrechten haalde geen meerderheid.
Met 550.000 toeristen per jaar geeft een kleine tariefswijziging een groot resultaat.’ Het lage prijskaartje maakt ons aantrekkelijk’, stelt de burgemeester. De Hoop is bang dat verhoging van de toeristenbelasting een negatief effect op het bezoekersaantal heeft.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *