Boerderijtje vooralsnog geen kantoor

BALLUM – Het voormalige boerderijtje van Klaas Adema aan de Achterdijken bij Nes mag geen opslagruimte en kantoor worden van Noordzee Vakantiewoningen van A.J. Biesheuvel.
Kantoor- en opslagruimte in dit gebouw zijn in strijd met het huidige bestemmingsplan. De bestemming is ‘cultuurgrond’. Dit betekent dat landschappelijke waarden en groenvoorziening in stand gehouden moeten worden. Het college van burgemeester en wethouders stelden de raad voor geen medewerking te verlenen aan een vrijstellingsverzoek. De gemeenteraad was het met het college eens.
Het voormalige boerderijtje is ingesloten door het industrieterrein. “Doodzonde”, zegt Rudolf Teuben (A’82). “Biesheuvel geeft in alle eerlijkheid aan wat hij er wil gaan doen.” Dat is te respecteren, meent Teuben. “Hij had ook kunnen gaan klussen en wie weet tot hoe ver dat reikt.” Teuben wil bij de herziening van het bestemmingsplan voor dat gebied de zaak opnieuw bekijken.
Tonny Overdiep (PvdA) reageert op Teuben met de mening dat je van elke burger eerlijkheid bij verzoeken en vergunning aanvragen mag verwachten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *