Tegel van het eiland – ‘Ziltig zand van Ameland’ 

NES – Ameland heeft nu een eigen tegeltje. Het Nederlandse 'StoryTiles' ontwierp een serie steden en eiland tegels van de mooiste steden en eilanden in ons land. En daar hoort Ameland natuurlijk tussen. De steden en eiland tegels vatten in een klein verhalend kunstwerkje op handgebakken keramiek het karakter en de sfeer van de stad of het eiland samen.

De Afslag

De tegel heet 'Ziltig zand van Ameland' en is met de hand gebakken in twee maten (10×10 en 13×13 cm). De eilandtegel is verkrijgbaar vanaf € 27,50 euro bij De Afslag op de Reeweg 34 in Nes of op StoryTiles.nl 

Over StoryTiles

StoryTiles is met haar atelier gevestigd aan het IJ in Amsterdam. Sinds 2007 ontwerpt oprichter Marga van Oers keramieken tegels met elk een eigen miniatuur verhaal. De tegels zijn handgemaakt en gebakken in eigen land. In beginsel startte Van Oers met oud-Hollandse tafereeltjes met een twist gebaseerd op 't Delfts blauw van vroeger. Inmiddels lanceert zij elk half jaar een nieuwe serie tegeltjes, in binnen- en buitenland, in verschillende stijlen en in samenwerking met andere ontwerpers en musea. 

bedrijfsbericht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *