Boeken taxateur komt naar Ameland

ROTTERDAM – Taxateur Arie Molendijk van Molendijk Boeken komt op 24 juni naar Ameland voor een taxatiedag. Molendijk heeft dan zitting in Hotel Nes van 13:00 tot 15:00 uur. "Denkt u zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam," laat de taxateur weten.

Over de wereld

Molendijk heeft zijn sporen in het taxateursvak wel verdiend. Hij was niet alleen actief in Nederland, maar komt ook in Canada, de Verenigde Staten en Australie om oude uitgaven te beoordelen. Hij heeft er inmiddels duizenden taxatiedagen op zitten. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. 

De taxaties

Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto’s, telefoon of per e-mail. De kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Arie Molendijk staat u graag te woord en geeft u graag advies over verkoop of over inbreng op een veiling. Ook vragen over restauratie van boeken beantwoordt hij graag: laat uw kostbare boeken niet verloren gaan!

  • Hotel Nes
  • Strandweg 39
  • Donderdag 24 juni 2021
  • 13.00 tot 15.00 uur vrije inloop zonder afspraak

bedrijfsbericht – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *