Stemronde open – Ameland in National Geographic fotowedstrijd

HOLLUM – Een foto van Ameland maakt kans in een fotowedstrijd van de National Geographic. De foto is genomineerd in de categorie Landschap. Jeroen Dokter uit Haarlem maakte hem in mei van dit jaar. Het is de schemering die over het strand ter hoogte van Duinoord valt. Tussen 27 september en 24 oktober kan er gestemd worden.De stemperiode is geopend. Stemmen kan via deze link.

Jeroen Dokter: "Al bijna veertig jaar kom ik op Ameland. Slechts enkele weken oud sliep ik in de caravan van mijn opa en oma in een bed, dat eerst een bank was. Ameland ligt voor mij en mijn familie, net als dit strand bezaaid met herinneringen van vele vakanties. Bij 'het bankje' in de duinen vroeg ik de liefde van mijn leven ten huwelijk, we ontdekten eerder op de dag dat onze oudste dochter op komst was en we zijn in klein gezelschap op het eiland getrouwd.

Het strand waar deze foto is genomen is voor mij het mooiste strand van de wereld. Wit, fijn en heel zacht zand. Elke avond wil ik steevast even de dag afsluiten en hier kan ik in gesprek met mijn onderbewuste.

Het afgelopen jaar was een jaar van tegenstelling en het maakte mij nog meer bewust dat wij ons anders tot onze natuur moeten verhouden als mens. Als adviseur acute zorg was het een intensief jaar, zeker tijdens de eerste coronagolf. Maar ook voor ons als gezin (en al die anderen natuurlijk). Hier op dit strand waar de ene schemering de andere de hand geeft, kom ik tot rust en tot reflectie. Laad ik mij op en luister ik naar de scholeksters en zilvermeeuwen. Met energie en de wetenschap dat het leven verschillende seizoenen kent (het wordt altijd weer lente en zomer in figuurlijke zin) kan ik mijn werk loslaten en spelen met de kinderen, zelf verzonnen verhalen vertellen en samen zijn met de liefdes van mijn leven."

Wedstrijdinformatie

Tussen 27 september en 24 oktober probeert Jeroen Dokter met hulp van iedereen die Ameland een warm hart toedraagt zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor zijn foto. De foto’s met de meeste stemmen maken kans om tussen de tien genomineerde foto’s per categorie te komen. Deze genomineerden nemen het in de tweede stemfase, tussen 1 en 7 november, tegen elkaar op. De drie publiekswinnaars worden op 21 november tijdens het live evenement bekendgemaakt. De winnende foto wordt gepubliceerd in het magazine!

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *