De Stelp versoepelt

Geplaatst op: 08 oktober 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Woonzorgcentrum De Stelp versoepelt enkele coronamaatregelen. Bezoekers wordt niet meer verplicht een mondneusmasker te dragen. "Het coronavirus is nog niet weg, maar wel steeds beter onder controle. We hebben daarom besloten een aantal maatregelen te versoepelen. Waaronder het dragen van mondneusmaskers in locaties van KwadrantGroep", laat manager De Stelp Willem van der Kooi van KwadrantGroep weten.

Het is voor bezoekers aan de woonzorglocatie niet meer verplicht een mondneusmasker te dragen. Van der Kooi: "Vanzelfsprekend staat het u vrij om een mondkapje te dragen als u dat wilt. Onze medewerkers blijven een mondneusmasker dragen als zij binnen 1,5 meter van een bewoner of cliënt zijn."

Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Daarom is het advies van de KwadrantGroep om binnen locaties en kantoren nog steeds 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. Dit geldt niet voor bezoekers aan familie of een naaste.

Basisregels blijven nodig
Het coronavirus is helaas nog niet weg. Het virus is onvoorspelbaar en er komen steeds nieuwe varianten. Daarom blijft het belangrijk om de basisregels te volgen:

  • Was vaak en goed uw handen
  • Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand
  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen
  • Zorg voor voldoende frisse lucht

280
Afgelopen weken is één ingezetene van de gemeente Ameland positief op corona getest. Het totaal aantal sinds eind september 2020 ligt daarmee op 280.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?