De Stelp versoepelt

HOLLUM – Woonzorgcentrum De Stelp versoepelt enkele coronamaatregelen. Bezoekers wordt niet meer verplicht een mondneusmasker te dragen. "Het coronavirus is nog niet weg, maar wel steeds beter onder controle. We hebben daarom besloten een aantal maatregelen te versoepelen. Waaronder het dragen van mondneusmaskers in locaties van KwadrantGroep", laat manager De Stelp Willem van der Kooi van KwadrantGroep weten.

Het is voor bezoekers aan de woonzorglocatie niet meer verplicht een mondneusmasker te dragen. Van der Kooi: "Vanzelfsprekend staat het u vrij om een mondkapje te dragen als u dat wilt. Onze medewerkers blijven een mondneusmasker dragen als zij binnen 1,5 meter van een bewoner of cliënt zijn."

Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Daarom is het advies van de KwadrantGroep om binnen locaties en kantoren nog steeds 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. Dit geldt niet voor bezoekers aan familie of een naaste.

Basisregels blijven nodig

Het coronavirus is helaas nog niet weg. Het virus is onvoorspelbaar en er komen steeds nieuwe varianten. Daarom blijft het belangrijk om de basisregels te volgen:

  • Was vaak en goed uw handen
  • Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand
  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen
  • Zorg voor voldoende frisse lucht

280

Afgelopen weken is één ingezetene van de gemeente Ameland positief op corona getest. Het totaal aantal sinds eind september 2020 ligt daarmee op 280.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *