Staandwantvisserij nog spannend

BALLUM – De hoop dat de hobbyvissers op de Waddeneilanden met netjes mogen blijven vissen is nog niet vervlogen, maar het ministerie weet het wel spannend te maken. In december beloofde het ministerie van EL&I, dat er een brief zou uitgaan naar de kustgemeenten. Gemeenten die aanspraak willen maken op een uitzondering – op grond van historisch medegebruik – van het staandwantvisverbod zouden zich dan kunnen melden. Ameland wil daar zeker gebruik van maken, maar er is nog geen brief waar op gereageerd kan worden.

Het schaamrood stijgt de medewerkers op het ministerie inmiddels naar de kaken, weet wethouder Will Bakema, die namens Ameland het vissen met netten is zijn portefeuille heeft. Die brief is nog steeds niet verstuurd. Bakema hoopte dat hij voor 2 april iets meer zou weten, maar helaas is er nog steeds geen duidelijkheid. Wel weet hij dat begin 2013 het dossier waarin de staandwantvisserij genoemd wordt, wordt geëvalueerd.

>>> tik Staandwantvisserij in bij ZOEKEN om meer over deze kwestie te lezen

Papierverspillers>>> 20-12-2011 Hoop op staandwantvisserij 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *