Spendenaktion für den Wiederaufbau

NES – "U kunt ook uw steentje bijdragen, zodat deze kerk herbouwd kan worden en we in de toekomst weer kunnen genieten van dit prachtige dorpsgezicht." Dat zegt de voiceover van deze AmelandLife. Ameland TV als de producent en Persbureau Ameland als de publicist trekken eendrachtig op in AmelandLife, de korte journaals in woord en beeld van het eiland. 

Deze AmelandLife gaat over de kerkbrand op 5 februari 2013 en wordt aan Ameland en de Sint-Clemensparochie in het bijzonder aangeboden. Het bevat een oproep, waarvan we het banknummer ook hier noteren:

Herstel Sint Clemenskerk, Rabobanknummer 1018 457 58.

Voor de Duitse vrienden van de Clemenskerk is er inmiddels een IBAN Nummer beschikbaar:

NL 07 RABO 01018 457 58

Clemens Smirek wil in Duitsland wel een actie opzetten voor de kerk die dezelfde naam als hij draagt. Hij schrijft:

"Sehr geehrte Damen und Herren,

Mit Entsetzten habe ich vom Brand in der Sint Clemenskerk gehört und die Bilder gesehen. Als langjähriger Amelandliebhber möchte ich den Ameländer Bürgern mein herzliches Mitgefühl aussprechen und anregen, eine Spendenaktion für den Wiederaufbau der Kirche zu organisieren. 

Mit freundlichen Grüßen

Clemens Smirek"

>>> lees hier over Brand en nasleep – Sint Clemenskerk in Nes op Ameland

Ameland Actueel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *