Snelteststraat Ameland blijft open

BALLUM – De snelteststraat op Ameland draait nu twee weken en heeft zijn dienst al bewezen. Er zijn verschillende positieve sneltesten uit de bezoekers aan de snelteststraat bij het zwembad De Schalken gefilterd. Smoordruk is het nog niet geweest en met de daling van het aantal besmettingen wordt het aan het Snikkepad ook wat rustiger. 

Marcel Kroon, initiatiefnemer van de snelteststraat op het eiland, ziet dagdelen dat er tien tot vijftien man langskomen en dagdelen dat het stil is. "Als het zo rustig blijft dan kan het voor ons ook niet meer uit," zegt hij tegen RTVNOF. Als er wel weer meer vraag komt dan houdt Kroon de teststraat open. November blijft hij sowieso open.

Een sneltest is een test om op te sporen of iemand besmet is met het coronavirus. De sneltest lijkt op een zwangerschapstest en geeft binnen 20 minuten antwoord op de vraag of bij iemand het viruseiwit in de neusholte voorkomt. Een positieve sneltest wordt gemeld bij de GGD. Sneltststraat Ameland werkt met gevalideerde testen. De sneltest is iets minder secuur dan de PCR-test die de huisartsen op Ameland gebruiken.

bekijk hier de video van RTVNOF

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *