Sander de Rouwe als lijsttrekker

LEEUWARDEN – CDA Fryslân draagt Sander de Rouwe voor als lijsttrekker

Sander de Rouwe (33) uit Bolsward is voorgedragen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2015. Het Algemeen Bestuur van CDA Fryslân heeft dit maandagavond 8 september 2014 unaniem besloten. Op 8 oktober 2014 beslissen de Friese leden definitief over de voordracht tijdens een Algemene Ledenvergadering.

Met de keuze voor Sander de Rouwe kiest CDA Fryslân duidelijk voor een hele herkenbare lijstrekker die zich altijd sterk heeft gemaakt voor Fryslân en haar inwoners. “In Sander de Rouwe zien we een verbinder die voor heel veel mensen dichtbij en vertrouwd is en ondanks zijn jonge leeftijd zowel binnen als buiten Fryslân heel ervaren is. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over de kandidatuur van Sander de Rouwe”, aldus provinciaal CDA voorzitter Bert Kuiper.

Sander de Rouwe zit sinds 2007 in de Tweede Kamer. In de Tweede Kamer is hij o.a. voorvoerder infrastructuur, openbaar vervoer en onderwijs. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen in 2012 stond de Rouwe op nummer 3 van de landelijke kandidatenlijst en kreeg hij de meeste voorkeurstemmen in Fryslân van alle Friese kandidaten.

In een eerste reactie laat Sander de Rouwe weten “Heel erg uit te kijken naar een mooie Friese campagne met alle Friese CDA'ers en de periode die volgt. In de Kamer heb ik mij altijd in kunnen zetten voor Fryslân en vanuit Fryslân heb ik in goede en slechte tijden altijd alle steun gekregen. Heel mooi dat dit nu samenkomt en ik mij op Fryslân mag richten. Het voelt toch een beetje als thuiskomen, zonder dat je ooit weggeweest bent."

"Met de Friese voordracht van Sander de Rouwe als lijsttrekker versterken we het CDA opnieuw voor de provinciale en Eerste Kamerverkiezing in het voorjaar van 2015," laat Sybrand Buma, voorzitter van de Tweede Kamerfractie, weten. "Het CDA in Fryslân is altijd heel sterk geweest met eigen sterke kandidaten, zowel in de regio als in Den Haag. Ik feliciteer Sander en CDA Fryslân van harte met deze voordracht en kijk uit naar een hele mooie campagne die voor ons ligt."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *