Ruimtelijke kwaliteit Ameland

BALLUM – Tijdens de laatste raadscommissievergadering stond de benoeming van leden van de adviescommissie Ruimtelijke kwaliteit op de agenda. Uit de commissie zijn twee burgerleden ontslagen en daar komen twee architecten voor terug. De leden geven advies over welstandszaken op het eiland. Piet IJnsen van Algemeen Belang Ameland is duidelijk over de adviescommissie: “Ze zouden de kennis moeten hebben.” IJnsen heeft geen vertrouwen in de adviseurs met architectonische achtergrond. De bouwwerken die door de welstandscommissie worden goedgekeurd kunnen de toets der kritiek van Algemeen Belang Ameland niet doorstaan. “Moeten we met deze organisatie verder?” vraagt IJnsen zich daarom hardop af. Zijn fractie wil niet de futuristische werken waarvan er al een paar voorbeelden zijn afgebouwd. Ze staan op Koudenburg en Boomhiemke. IJnsen ziet liever een paar deskundige Amelanders in de welstandscommissie.

Wethouder Nico Oud legt uit dat Ameland wat betreft de welstandsadviezen gebruik maakt van een gemeenschappelijke regeling. Welstandsadvisering is verplicht, dus de gemeente heeft er invulling aan te geven. Bovendien oordeelt de welstandscommissie volgens het Amelander beleid.

Tijdens de eerstvolgende raadsvergadering discussieert de raad over de benoeming.

Dossier gemeenteraadsverkeizingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *