Raadslid Ameland weigert Paasbrood

BALLUM – Raadslid Jan Wijnberg (Algemeen Belang Ameland) stelt geen prijs op de attentie die de gemeente Ameland rond Pasen aan vrijwilligers en raadsleden van de gemeente stuurde. In januari kreeg het college vragen over het ontbreken van een kerstpakket voor vrijwilligers. Een reparatieactie volgde. Raad en vrijwillige medewerkers die niet al een kerstpakket van hun werkgever ontvingen, kregen alsnog met Pasen een geschenk.

Jan Wijnberg bedankt voor die eer. Wijnberg vindt het niet solidair, dat het college zichzelf wel een kerstpakket toebedeelt, maar voor vrijwilligers en raad de doos vol verrassingen heeft wegbezuinigd. Wijnberg is zó verbolgen over het feit, dat hij ook niet meer uitgenodigd wil worden voor kerst- en nieuwjaarsborrels. “Ook dat scheelt weer kosten.”

Het raadslid schonk zijn pakket aan zorgcentrum De Stelp, laat hij nog weten. Daar is het koekje bij de koffie voor zowel bewoners als personeel afgeschaft vanwege besparingen.

>>> Lees hier meer over de raadsvergadering van 30 mei 2011

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *