Raadslid Ameland laat dominee bidden voor wethouder

BALLUM – Er zijn kerkgemeenschappen waar in de kerk wordt gebeden voor bijvoorbeeld paarden en waar de viervoeters zelfs daadwerkelijk in het godshuis staan om te worden ingezegend. Zover is het op Ameland bijna ook.

Raadslid Gatzo Lamsma (ABA) is zó tevreden over het antwoord dat wethouder Nico Oud gaf op zijn vraag over de onderhoudstoestand van de vuurtoren, dat hij voor de wethouder wil laten bidden. “Ik zal onze dominee vragen om de heer Oud komende zondag op te nemen in het gebed.”

Lamsma stelde tijdens de raadscommissievergadering van afgelopen maandag een vraag over de vuurtoren. De glans aan de buitenzijde neemt wat af, constateerde het raadslid. Misschien door vervuiling of misschien moet de schilderskwast er wel aan te pas komen om het icoon van het eiland weer in volle glorie te laten glimmen.

Wethouder Oud bracht in herinnering dat de gemeente in 2005 de toren overnam van Rijkswaterstaat en daarmee ook staat voor onderhoud. In 1995 werd het roodwit beeldbepalende pand voor het laatst door de schilder onder handen genomen. Er werd een soort rubbercoating aangebracht, omdat lak bleek te breken op het gietijzer. In 2017-2018 staat er een schoonmaakbeurt in de planning, met, kondigde de wethouder aan, “eventueel nieuwe coating.”

Gatso Lamsma is er blij mee. Kerkgangers kunnen zondag een gebed voor Oud en toren verwachten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *