RSS
Zoeken

Raad van State doet uitspraak over parkeerterrein

Geplaatst op: 19 april 2017 - Categorie: Gemeente & Politiek

DEN HAAG – De Raad van State (RvS) heeft vandaag uitspraak gedaan in de kwestie De Hagen en het parkeerterrein in Hollum. Het beroep dat de omwonenden instelden wordt gegrond verklaard en het gewijzigde bestemmingsplan wordt vernietigd. De huisjes worden niet afgebroken en er wordt geen parkeerterrein aangelegd.

Het plan voorziet in de uitbreiding van een parkeerterrein in het centrum van Hollum, ter hoogte van de Coop supermarkt. Om de uitbreiding van het parkeerterrein mogelijk te maken, moeten vier woningen worden gesloopt die tot voor kort door het gemeentelijk woningbedrijf werden verhuurd.

RvS heeft de gemeenteraad opgedragen binnen 16 weken na de verzending van deze tussenuitspraak een tweetal zaken rond het plan aan te passen. Het betrof gegevens over watercompensatie vanwege de extra verharding en ruimtelijke inpassing van het parkeerterrein. De termijn waarbinnen de gemeente de gebreken in het bestreden besluit kon herstellen, eindigde op 22 februari 2017. Ameland liet de hersteltermijn ongebruikt verstrijken. Er werd daarmee niet voldaan aan de tussenuitspraak van de RvS. Daarop heeft RvS het beroep van omwonenden gegrond verklaard en moet het bestreden besluit worden vernietigd. Dat betekent dat de huisjes niet worden afgebroken en dat er geen parkeerplaats aan De Hagen wordt aangelegd.

Gemeente Ameland wordt veroordeeld tot een vergoeding aan de bezwaarmakers vanwege proceskosten, tot een bedrag van € 990,00. Ook moet Ameland het griffierecht van € 168,00 betalen.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?