Qurios kan gaan koken

BALLUM – Qurios kan de vuren opstoken en beginnen met koken. Het vakantiepark aan de Oranjeweg in Hollum hoorde gisteravond dat de gemeenteraad akkoord ging met de uitbreiding van de horecavergunning van ondergeschikt naar volledig. Alleen Jeroen de Jong van het CDA hield voet bij stuk, maar zijn tegenstem deed geen kookpot breken. De Jong: “We gaan nu een uitzondering maken op ons beleid. Ik heb wel begrip voor de aanvrager, maar we stemmen er niet mee in.” Om vaart te kunnen maken met de bouw van het park had Qurios ondergeschikte horeca op het pand geaccepteerd, de vergunning die past bij het gebied waar het park staat. Om meer te kunnen dan alleen een kopje koffie schenken voor de eigen gasten vroeg het park meteen na opening een volledige horecavergunnning aan.

Alle fracties hebben wel iets te zeggen over de procedure en het besluit. Jeppe Groenwold (VVD) noemt nog maar eens dat de gevolgde route niet de schoonheidsprijs verdient. “Ik heb er moeite mee.” Ook is de VVD-er bang dat er straks meer bedrijven komen die gebruik willen maken van een uitzondering. “Ik stem er toch maar mee in.” Piet IJnsen (ABA) zegt ‘ja’ op deze aanvraag. “Het is redelijk om hier horeca toe te passen, net als bij de andere parken.”

Andries Metz (AmelandEén) noemt de gevolgde procedure ‘geen koninklijke route’. Hij denkt dat de druk op de horeca in het dorp Hollum aardig verzwaard is sinds de komst van de 123 huisjes voor twee tot en met zes personen. Qurios kan met een volledige vergunning wat verlichting voor de Hollumer restaurants betekenen, verwacht Metz. Irma Marinus (PvdA) valt de coaltie niet af: “In dit geval ga ik akkoord.” Han van Heerde (A'82) is deze raadsvergadering niet aanwezig.

Wethouder Theo Faber is één heikel onderwerp kwijt. Hij krijgt het woord van voorzitter Gerard van Klaveren. “Wat wilt u van me horen, burgemeester?” vraagt Faber. Hij wil antwoorden als hem een vraag wordt gesteld, zoals het hoort in raadsvergaderingen. “Dat u uiterst verheugd bent,” antwoordt Van Klaveren met een lach. Faber is het vast maar zegt het niet. Dit varkentje is mooi voor het nieuwe zomerseizoen gewassen.

tik Qurios in bij ZOEKEN om meer over het park te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *