PvdA stelt Marloes Rijpstra voor

Geplaatst op: 11 maart 2022 - Categorie: Gemeente & Politiek

Marloes Rijpstra

NES - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen stelt Partij van de Arbeid afdeling Ameland haar kandidaten aan u voor en laat ze uitleggen wat hun beweegredenen zijn om op de kandidatenlijst te gaan staan. U kunt het verkiezingsprogramma van de PvdA (lijst 4) vinden op onze website PvdA Ameland. Wij willen het gaan doen!

Vandaag stelt nummer 1 op onze lijst zich aan u voor.

Marloes Rijpstra
Mijn naam is Marloes Rijpstra, ik ben 39 jaar en woonachtig in Hollum. Ik ben al jaren werkzaam in het basisonderwijs, op dit moment op OBS de Schakel en heb ook gewerkt in het voortgezet onderwijs en het middelbaar onderwijs. Dit is waar mijn hart ligt. Het onderwijs in de breedste zin van het woord heeft mijn interesse, maar ook andere zaken waar mensen kunnen groeien in hun ontwikkeling. Zo ben ik al jaren actief als volleybaltrainer bij de jeugd. Ik ben al sinds mijn 18e lid van de PvdA en al een jaar of tien actief in de werkgroep en als schaduwfractielid. De laatste twee jaar waren wij niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad, maar deze verkiezingen willen wij graag weer een zetel of twee terugwinnen. Met ons programma en de sterke kandidatenlijst geloof ik dat dit mogelijk moet zijn. Het is belangrijk dat het sociale geluid van de PvdA terugkomt in de raad en dat er een partij is die aan alle Amelanders denkt, ook aan hen die niet altijd laten horen wat ze willen. We hebben ons altijd als een betrouwbare fractie laten gelden, je doet wat je zegt en je zegt wat je doet.

Mensen laten groeien en laten floreren is mijns inziens belangrijk en als raadslid is dit ook iets waar ik me voor wil inzetten. Hierbij kun je denken aan zorgen voor excellent onderwijs, vanaf de peuterclub tot en met de BWS. Een constructieve samenwerking tussen alle partijen juichen wij van harte toe. Ook het behouden en verkrijgen van kennis en kunde van onze schoolgaande jeugd aan het vaste land is een speerpunt. Wellicht kan de Waddencampus hier op de lange termijn een belangrijkere rol in vervullen. Met het naar de wal gaan van onze jeugd verliezen we de kennis en kunde die ze op school op doen en hoe mooi zou het zijn om dit voor ons mooie eiland te behouden.

Een sterk sociaal cultureel werk is een must voor onze samenleving, waarbij er gekeken wordt naar de jongste jeugd tot en met de oudste bewoners van ons eiland. Een passend aanbod waarin iedereen zich kan vinden is een pré.

Over De Stelp wordt allang gepraat, maar het is nu tijd voor actie. De Stelp moet er komen! Ouderenzorg waarbij iedereen een leven lang op Ameland kan blijven wonen. We moeten er om denken dat begeleid wonen in dit stuk niet vergeten wordt. Het liefst kleinschalig, waarbij de jongeren die hier behoefte aan hebben in hun eigen dorp kunnen blijven wonen.

Waar wij als partij ons zorgen over maken is de wereldwijde klimaatverandering, waar ons eiland ook mee te maken heeft en in de toekomst nog veel meer mee te maken krijgt. Gelukkig zijn onze dijken opgehoogd en vinden er regelmatig zandsuppleties plaats waardoor wij nog met droge voeten zitten. De stijging van de zeespiegel is echter wel een gevolg van jarenlang stoken van fossiele brandstoffen. Gelukkig investeert onze gemeente al jaren in duurzame ontwikkelingen. We hebben een groot zonnepark, er komt zelfs een tweede, de nieuwgebouwde huizen zijn energiearm en er loopt een pilot met getijdenvliegers. Als gemeente is het belangrijk dat wij de doelstelling met betrekking tot energieneutraal hoog in het vaandel houden en dat we blijven kijken naar nieuwe ontwikkelingen die dit proces kunnen verbeteren of versnellen. Ook de generaties na ons moeten met droge voeten op Ameland kunnen blijven wonen.

Samenwerking tussen alle partijen is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van deze ideeën. Luisteren, overleggen en de beste plannen uitvoeren. Door middel van discussie en over je eigen schaduw heen kunnen stappen, samen staan we sterker!

Wanneer je meer wilt weten over ons verkiezingsprogramma, onze standpunten en onze kandidatenlijst kun je dit lezen op ameland.pvda.nl

Laat je stem horen en kom 16 maart naar het stembureau.

Stem sociaal. Kies PvdA.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2022

- Ingezonden Mededeling

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?