PvdA Ameland boos op Marinus

HOLLUM – PvdA Ameland is boos op raadslid Irma Marinus. Zij heeft haar partij en de coalitie laten vallen, meent Bob Rijpstra, door afscheid te nemen van de Partij van de Arbeid en de raadszetel voor zichzelf te houden. Rijpstra senior treedt na het onverwachte opstappen van partijvoorzitter Tonnie Overdiep als woordvoerder naar buiten namens bestuur en werkgroep PvdA Ameland. 

Raadslid Irma Marinus liet op 6 januari weten uit de Partij van de Arbeid te stappen. Verschil van mening, en uiteindelijk gebrek aan vertrouwen van de kant van werkgroep en bestuur hebben tot deze situatie geleid, stelt het bestuur van PvdA Ameland.

Bestuur en werkgroep hebben haar dringend verzocht om per direct haar zetel beschikbaar te stellen zodat de partij een nieuw raadslid kan leveren. Dat is Marinus niet van plan. Het vormalig PvdA-raadslid heeft coalitiepartner AmelandEén laten weten dat zij uit de coalitie tussen hun partij en de Partij van de Arbeid is gestapt. De rest van de raadsperiode wil ze als onafhankelijk raadslid vol maken.

Deze coalitie was wat betreft werkgroep en bestuur van de Partij van de Arbeid zeker de komende twee jaar nog goed ‘houdbaar’. Voor de PvdA was er geen enkele reden om uit de coalitie te stappen, zegt Rijpstra. "Het feit dat mevrouw Marinus op eigen initiatief en tegen de wil van werkgroep en bestuur ‘uit de coalitie‘ stapt wordt dan ook als zeer teleurstellend ervaren."

Rijpstra: "Deze situatie betekent dat, zolang mevrouw Marinus weigert haar zetel op te geven, de Partij van de Arbeid niet meer is vertegenwoordigd in de raad van de gemeente Ameland. Deze stap van mevrouw Marinus komt hard aan! Het betekent niet dat de partij het gevoel heeft buitenspel te staan. In de toekomst zullen we blijven doen waar we altijd voor hebben gestaan. Een sociale politiek voeren die vooral toekomstgericht is. Oog voor wat was, maar nieuwsgierig naar de toekomst!”

De PvdA-woordvoerder vervolgt: "Wij hebben onze wethouder, mevrouw Ellen Bruins Slot steeds vol overtuiging gesteund, en we hopen dat zij de kans krijgt om ook in de nu ontstane situatie haar klus af te maken."

Irma Marinus heeft te kennen gegeven vast te houden aan haar raadszetel en met een eigen lijst door te gaan. Op 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *