Pumptrackbaan zit er in

Geplaatst op: 21 juli 2021 - Categorie: Gemeente & Politiek

BALLUM - Het lijkt erop dat de pumptrackbaan, waar de leerlingen van de openbare basisschool De Schakel in Hollum zo voor hebben geijverd, er gaat komen. De kinderen schreven een brief aan het gemeentebestuur en gaven een presentatie die nogal indruk maakte. Ze willen heel graag een pumptrackbaan (een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen; een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark) op de plek naast de golfbaan waar nu wat speeltoestellen en een skaterampje staat.

Tijdens de raadsvergadering van maandag 19 juli werd erover gesproken naar aanleiding van een motie van de fracties van het CDA en Algemeen Belang Ameland. Alle raadsleden waren het eens met het voorstel om eens uit te zoeken hoe zo'n pumptrackbaan er dan uit moet gaan zien en wat de aanleg gaat kosten. De raad wil daarvoonog eens in gesprek gaan met de leerlingen die het plan hebben bedacht. Naar aanleiding van de uitkomsten van dat onderzoek en die gesprekken besluit de gemeenteraad of de baan te realiseren is.
Vooralsnog staat de raad positief tegenover het plan. William de Jong van AmelandEén wil het zelfs breder trekken. Het terrein naast de golfbaan is nu kaal, de ganzen hebben er bezit van genomen, er ligt veel ganznpoep. Misschien kan in het plan ook wat beplanting worden meegenomen, is zijn suggestie.

Wethouder Piet IJnsen noemt nog even de digitale sessie die hij had met de leerlingen. Het enthousiasme spatte eraf en dat heeft best indruk op de wethouder gemaakt. Er is al over nagedacht, zegt de wethouder, over het geld dan moet worden opgenomen in de Kadernota. "U wordt op uw wenken bediend," zegt hij tegen de raad die voor de motie van het CDA stemt. "Je zou kunnen zeggen dat de motie overbodig is." Het geld is er al voor weggezet.
Ondertussen hebben de leerlingen van De Schakel een paar fantastische lessen over hoe de lokale democratie werkt gehad, leerden een keurige brief schrijven en een plan presenteren.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?