“Provincie Fryslân moet NDC helpen”

HOLLUM – De Statenfractie Friese Koers wil dat de provincie Fryslân de Mediagroep NDC een zachte lening van 4 miljoen euro verstrekt om de dreigende ontslaggolf te voorkomen. De NDC groep vertegenwoordigt onder andere de Leeuwader Courant, het Friesch Dagblad en het Dagblad van het Noorden.

Er dreigen honderd ontslagen bij de Noordelijke dagblad Combinatie, het bedrijf dat in korte tijd een aantal reorganisaties te verkroppen kreeg.

"De pluriformiteit van de media in Fryslân staat op het spel als deze mediabedrijven het niet overleven. Derhalve is het van groot belang de NDC mediagroep de helpende hand te bieden en daarmee een stuk objectieve berichtgeving voor en over onze provincie te waarborgen. Ook de berichtgeving over onze provinciale politiek zal sterk afnemen en daardoor zullen onze burgers nog verder van de politiek af komen te staan dan nu al het geval is."

 lees hier meer over de NDC

 lees hier het hele stuk van Friese Koers

 lees hier over de Scheiding der Machten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *