Eerste ijsdag, eerste sneeuw

WAGENINGEN – In het Groningen en delen van Drenthe komt het vandaag waarschijnlijk tot de eerste ijsdag van het winterseizoen: een heel etmaal temperaturen onder nul. In de Limburgse heuvels komt het tot de eerste sneeuw. In het waddengebied is het wat zachter. Daar schommelt de temperatuur rond de 5 graden.

Regionale ijsdag

Vanochtend ligt de vorstgrens dwars van noordwest naar zuidoost over het land: in de noordoostelijke helft van het land vriest het, in de zuidwestelijke helft van het land ligt het kwik iets boven nul. De temperaturen lopen maar heel langzaam op vandaag. In delen van Groningen en Drenthe blijft het naar verwachting het hele etmaal vriezen. Daarmee zou het de eerste regionale ijsdag van het seizoen worden.

Eerste sneeuw

Tegelijkertijd nadert van boven België en Duitsland een zwakke storing het zuiden van Limburg. Later vanmiddag en komende nacht veroorzaakt dit wat lichte sneeuwval in de Limburgse heuvels. Vooral op de hogere toppen kan daarbij een dun wit laagje tot stand komen.

Ook de komende dagen is het nog koud. Tegen het weekend wordt het zachter.

Bron: MeteoConsult en Piet Paulusma

⇒ lees hier over het Weerwoord van 2014. Stemmen kan tot 14 december 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *