Kerstbomen, ze zijn er weer

HOLLUM – Op diverse plekken op het eiland staan de kerstbomen weer op het plein. Klaar voor de verkoop en menig boom is al van eigenaar verwisseld. "Doe mij maar de mooiste," zegt een klant bij Dio De Markthal in Hollum en hij krijgt de mooiste. Daar staan, zolang de voorraad strekt, de geurende sparren op de parkeerhaventjes. Parkeren kan tijdelijk op de parkeerplaats aan de Jan Jacobsweg. Parkeren kan daar altijd, nu we het er toch over hebben. 

In alle dorpen op het eiland zijn verkooppunten te vinden waar de bomen zijn aan te schaffen en ook zijn er winkels waar kunstbomen te koop zijn. Want dat is nog even een dilemma: koop je een levende boom, weliswaar speciaal voor het doel gekweekt, of hou je het bij een kunstexemplaar dat je een keer aanschaft en daarna nog vele jaren kunt gebruiken? Het is een afweging waar elk jaar in menig huishouden even over wordt gefilosofeerd. 

Bij de aanschaf van een echte boom, of het nu een fijnspar, Nordmann of blauwspar is, kopen we ook duizenden beestjes die zich in de boom hebben verstopt of er hun winterslaap hopen te kunnen houden.

Is dat erg? Nee, dat is niet erg. Alle kans dat je het niet eens wilt weten. 

Heb je toch interesse in het leven dat je in huis haalt? Lees dan onderstaand artikel over Kerstboom met ballen en beestjes.

⇒ lees hier meer over Kerstboom met ballen en beestjes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *