Eerste sneeuw gevallen

WAGENINGEN – De eerste sneeuw van het seizoen is gevallen, gisterenavond in de Limburgse heuvels. Op sommige plaatsen was het enige tijd wit met een dun laagje sneeuw op gras en daken.

Het was niet het enige meteorologische wapenfeit gisteren. In delen van Groningen kwam de temperatuur het hele etmaal niet boven het vriespunt uit. Meetstation Nieuw Beerta noteerde een maximum van exact 0,0 graden. Het is voor het eerst dit nog zo jonge winterseizoen dat regionaal de temperatuur niet boven nul uit kwam. Het was op een haar na niet voldoende voor een officiële ijsdag – daarvoor moet de temperatuur tenminste 1 tiende van een graad onder nul blijven steken.

Ook vandaag is het koud weer met in een groot deel van het land temperaturen rond het vriespunt, waarbij het in het oosten en noordoosten mogelijk op een enkele plek het hele etmaal blijft vriezen.

Piet Paulusma voorspelt voor het waddengebied voor morgen een grijze dag met een temperatuur net boven nul en voor vrijdag iets warmer, tot zelfs 7 graden. Vrijdag waait er een zwakke tot matige wind en misschien valt er een beetje regen.

Bron: MeteoGroup en Piet Paulusma

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *