Pasveerkorps op trainingskamp op Ameland

LEEUWARDEN – Wereldkampioen Pasveerkorps en Nederlands kampioen Jong Pasveer komen naar Ameland voor twee trainingsweekenden. Elk jaar bereiden de beide kampioenskorpsen zich in een trainingsweekend voor op het nieuwe seizoen vol optredens. De beide korpsen van Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden kiezen dit jaar voor Het Zwanewater van Anne en Juulka de Jong. Pasveerkorps zal werken aan haar show ‘The Other’ en Jong Pasveer aan de show 'Rollercoaster’.

Titel verdedigen

Het is voor de leden een extra spannend jaar, omdat beide korpsen meedoen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, dat gehouden wordt in juli van dit jaar. Het Pasveerkorps verdedigt hier de titel in de Championshipsdivisie Show en regerend Nederlands Kampioen Jong Pasveer komt uit in de Juniordivisie.

Olympische Spelen van de amateurmuziek

Het Zwanewater zal het middelpunt zijn van deze voorbereidingen op wat ook wel de ‘Olympische Spelen van de amateurmuziek’ wordt genoemd. Daar bij de Hoge Diek heeft Pasveer bij uitstek de ruimte en rust die nodig zijn voor de training. Pasveer rekent natuurlijk ook op een gezellig weekend.

Even kijken

Het Pasveerkorps is er van 1 t/m 3 april, Jong Pasveer van 15 t/m 17 april.

Natuurlijk is er een mogelijkheid een kijkje te nemen bij deze twee top korpsen. Om de repetities niet te storen geeft Pasveer gelegenheid voor een bezoekje op de zondagmiddag 14.00 uur.

Ryen en Dewie van der Meulen

Bij Jong Pasveer spelen twee muzikanten met Amelander banden: Ryen en Dewi van der Meulen zijn zoon en dochter van Johannes en Shanti van der Meulen – Brouwer uit Hollum. Zij wonen nu in Leeuwarden.

Sponsoren

Het was Shanti die het idee opperde om een bericht over deze bijzondere trainingskampen te publiceren, gekoppeld aan de vraag of er ook Amelander bedrijven zijn die iets willen sponsoren. De dank zal natuurlijk groot zijn. Sponsoren van een leuke activiteit, een patatje voor de groep, wat lekkers bij de koffie of broodjes voor de lunch worden bijzonder gewaardeerd. Het hoeft niet in de papieren te lopen, als het maar leuk of lekker is. Pasveers dankbaarheid zal groot zijn.

Sponsoren kunnen zich melden bij voorzitter Bas Hut: voorzitter@pasveer.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *