Ameland kleurt wit voor Oekraïne

HOLLUM – Heel Ameland kleurt zaterdag 5 maart wit voor vrede in Oekraïne. Initiatiefnemers van de actie roepen alle eilanders op om een wit laken uit het raam te hangen om samen op te staan voor vrede. Heel Ameland kleurt wit voor vrede is een burgerinitiatief, dat woensdagavond werd besproken door Amelanders die meededen aan een avond over Levenskunst. Die avond werd georganiseerd in de Herenwegkerk door dominee Anne-Meta Kobes. "We zeiden: hoe kunnen we een krachtig gebaar maken?" zegt Kobes. "Het is fijn om iets te kunnen doen, we voelen ons tegenover het geweld misschien machteloos."

Wit

De oproep is om een wit laken of witte sloop of theedoek uit het raam te hangen. Kobes: Een witte vlag is een internsationaal symbool van vrede."

Geel en blauw

Het is zeker ook goed als mensen kiezen voor de vlag van Ameland. Kobes: "In de kleuren zijn we nauw verbonden met Oekraïne."

Kerk open

Op initiatief van de gezamenlijke protestantse kerken is vrijdag de Herenwegkerk open van 10:00 – 16:00 uur. Er is licht voor Oekraïne en muziek. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *