Musea als vanouds tijdens ‘Help Pake & Beppe de Vakantie Door’

LEEUWARDEN  – Museumfederatie Fryslân kijkt terug op een zeer geslaagde jubileumeditie van ‘Help Pake & Beppe de Vakantie Door’. De 39 deelnemende musea ontvingen afgelopen voorjaarsvakantie ruim 21.000 bezoekers, bijna evenveel als het recordjaar van 2019. Daarmee kreeg de 20ste activiteitenweek een extra feestelijk tintje. Op Ameland was het Natuurcentrum actief met diverse activiteiten.

Het jubileum zou eigenlijk vorig jaar al plaatsvinden, maar door de coronasituatie kon dit geen doorgang vinden. Dit jaar hebben zowel de bezoekers als de musea weer als vanouds kunnen genieten van de activiteitenweek. De musea spreken over ‘gezellige drukte’ en veel enthousiaste kinderen, pakes, beppes en ouders.

Wat een tijd

Geheel in lijn met het twintigjarig jubileum en deze vreemde tijd, was het thema van deze editie ‘Wat een tijd’. Een breed interpreteerbaar thema waaraan musea hun eigen creatieve draai konden geven. Van fotospeurtochten en tijdscapsules, tot het maken van een echte Friese klok; het thema inspireerde tot allerlei leuke en leerzame activiteiten.

Al jaren hét familie-uitje in de voorjaarsvakantie

Ieder jaar geniet ‘Help pake & beppe de vakantie door’ veel belangstelling van kinderen en hun begeleiders. De musea, en daarmee de activiteitenweek, blijven bij de tijd en zodoende aansluiten bij de interesses van hedendaagse kinderen. Daarnaast zorgt de vrije entree voor kinderen ervoor dat het een betaalbaar uitje is voor het hele gezin. De volgende editie is van 28 februari tot en met 3 maart 2023.

Bron Museumfederatie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *