Oproep Ameland voor crossterrein

BALLUM – Gemeente Ameland roept de eilanders op een stukje grond beschikbaar te stellen voor een groep van ongeveer 30 jeugdige crossers. Ze zaten allemaal op de publieke tribune van de raadscommissievergadering, samen met hun ouders en zelfs een enkele opa. Het was zo vol, dat ze tegen de muur op stonden.

Ameland deed onderzoek naar de mogelijkheden van een crossbaan op het eiland. Diverse terreinen komen in aanmerking maar aan elk daarvan kleeft een bezwaar waar de gemeente niet omheen kan.  De grond is niet beschikbaar, de bestemming past niet of het gebied ligt te dichtbij een recreatieterrein waardoor overlast ontstaat voor de omwonenden en vakantiegangers. De gemeente wil wel maar heeft nog geen terrein kunnen vinden waar een crossterreintje van te maken is. De brommerliefhebbers willen zelf het terreintje wel inrichten en beheren, als ze eerst maar een stukje land hebben.

Gemeente Ameland roept daarom eilanders op een perceeltje beschikbaar te stellen.

Voorzitter Dirk Brouwer vat het voor de aanwezige jeugd samen: “Dus jeugd, wij doen ons best. We hopen op respons van particulieren die een stukje grond beschikbaar stellen. We hopen, we beloven niks!”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *