Opnieuw besmettingen op Ameland 

BALLUM – GGD Fryslân heeft melding gemaakt van vier nieuwe coronabesmettingen op Ameland. Dat maakt burgemeester Stoel vandaag bekend. Dit brengt het totaal aantal besmette mensen op acht. 

Burgemeester Stoel wenst de besmette personen veel beterschap. Daarnaast benadrukt hij nogmaals het belang van de richtlijnen. ”Ik wil mensen met nadruk oproepen zich aan de regels te houden om verdere verspreiding op het eiland te voorkomen. Houd afstand van elkaar en was je handen. Het is daarnaast heel belangrijk om, ook als je geen klachten hebt, binnen te blijven nadat je getest bent.” 

Mensen met lichte gezondheidsklachten wordt aangeraden zich te laten testen. Hiervoor kunnen zij telefonisch contact opnemen met de huisartsen op het eiland of met de GGD. 

  • Huisartsenpraktijk de Skoal in Nes, telefoon (0519) 54 20 18 
  • Huisartsenpraktijk Jacobs in Ballum, telefoon (0519) 55 41 75 
  • Corona-informatielijn van GGD Fryslan: 088 22 99 333 

De nieuwe coronaregels zijn te vinden in de Noodverordening van 30 september. 

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *