Geen beloning voor Geel Wit tegen Sint Anna

SINT ANNAPAROCHIE – Geel Wit had tegen koploper St. Annaparochie meer verdiend, maar stond na 90 minuten wel met lege handen: 4-2.

Trainer Febo Roosenburg had zijn team de opdracht gegeven om druk te zetten om St. Anna niet tot voetballen te laten komen. Dat lukte en leverde na een kwartier spelen een treffer op van Julian de Jong, die de bal in de verre hoek deponeerde.

Geel Wit kreeg daarna kansen op 2 en zelfs 3-0, maar liet die onbenut.

Het kantelpunt van de wedstrijd kwam al gauw in de tweede helft. Bente Bonthuis ging op keeper Mark Toering af, die buiten het strafschopgebied hands maakte. Normaal gesproken is dit rood, maar scheidsrechter Van Schepen deed het af met geel.

Binnen twee minuten draaide St. Anna het spel om met treffers van Danny Kampstra en Korne Bosch. Het werd een kwartier voor tijds zelfs 3-1 door Marc Bakker die een prima aanval doeltreffend afrondde. Johan Kolk bracht de spanning terug met een mooi velddoelpunt. Geel Wit gooide alles op de aanval, daarmee ruimte achterin latend, waarvan Marc Bakker in de slotminuut profiteerde.

Geel Wit is met deze nederlaag nog steeds puntloos, maar het vertoonde spel geeft Roosenburg hoop voor de toekomst.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Jorik Metz, Djerry Spoelstra; Julian de Jong, Sander Graafsma, Jan Ytsma (Tim Ytsma), Christian Smid (Theo Molenaar); Bente Bonthuis, Marwin Kooiker (Jim Molenaar).