Aantal besmettingen Ameland stijgt verder 

BALLUM – GGD Fryslân heeft melding gemaakt van twee nieuwe coronabesmettingen op Ameland. Dat maakt locoburgemeester Faber vandaag bekend. Dit brengt het totaal aantal door de GGD geregistreerde besmettingen op tien. 

Op Ameland worden momenteel veel mensen getest. Locoburgemeester Faber: ”We hopen dat het aantal besmettingen snel een halt wordt toegeroepen. Tot die tijd is het extra belangrijk dat iedereen die zich heeft laten testen in quarantaine gaat en dat andere inwoners afstand tot elkaar houden om verdere verspreiding op Ameland te voorkomen”. 

Via de website www.ggdfryslan.nl kunt u zelf kijken naar de actuele besmettingen in onze gemeente. Houd daarbij in gedachten dat cijfers van de GGD altijd een paar dagen achterlopen. 

Mensen met lichte gezondheidsklachten wordt aangeraden zich te laten testen. Hiervoor kunnen zij telefonisch contact opnemen met de huisartsen op het eiland of met de GGD. 

  • Huisartsenpraktijk de Skoal in Nes, telefoon (0519) 54 20 18 
  • Huisartsenpraktijk Jacobs in Ballum, telefoon (0519) 55 41 75 
  • Corona-informatielijn van GGD Fryslan: 088 22 99 333 

De nieuwe coronaregels zijn te vinden in de Noodverordening van 30 september. 

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *