Ingezonden – Meten met twee maten

HOLLUM – Tonnie Overdiep verbaast zich over het commentaar op het door laten gaan van een sportevenement. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Meten met twee maten

Opeens is er onrust op het eiland: er wordt een sportevenement vergund volgens de geldende Corona regels, maar een aantal eilanders vindt dit geen pas geven gelet op het aantal toenemende besmettingen op het eiland. Misschien een logische reactie, maar is deze wel terecht?

De besmettingen die momenteel worden vastgesteld zijn volgens mij o.a. te danken aan familiebezoek of van hun vakantie terugkerende eilanders; om de één of andere reden heeft men zich waarschijnlijk niet gehouden aan de voorgeschreven maatregelen.

Het sportevenement zorgt voor bezoekers van de vaste wal, maar die hebben we de hele zomer al gehad en ik heb in die periode geen enkel kritisch geluid gehoord over de stampvolle straten in het centrum van Nes, de volgeladen boten, de druk bezochte terrassen en meer dan gevulde horecabedrijven en winkels. Mooi natuurlijk want er moet geld worden verdiend, maar of de regels overal correct werden gehanteerd durf ik niet te zeggen.

De verontwaardiging die momenteel tot uiting komt ervaar ik dan ook een beetje als het meten met twee maten. Afgelopen zomer kon zo’n beetje alles en nu wordt er moord en brand geschreeuwd omdat het College een vergunning heeft afgegeven die aan de voorgeschreven maatregelen voldoet. Toezicht en handhaving zijn in dit soort situaties een vereiste, misschien dat het daar wél eens aan schort. Het laat trouwens onverlet dat een ieder zich aan de regels moet houden.

Het bleek dat de routeaanduiding van het evenement was gesaboteerd. Het ergens niet mee eens zijn betekent niet dat je voor eigen rechter mag spelen. Je moet van andermans spullen afblijven, we willen onze naam als gastvrij eiland toch niet te grabbel gooien?

Nes,

Tonnie Overdiep

Dossier Corona

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *