Op Ameland Kerstpakket met Pasen

BALLUM – Gemeente Ameland is iets te rigoureus geweest met de bezuinigingen op de kerstpakketten. Alle medewerkers, inclusief het college,  kregen een pakket, maar vrijwilligers zagen geen verrassingsdoos vol lekkers. Tonnie Overdiep (PvdA) stelt er in de raadsvergadering een  vraag over. Waarom zijn nu juist de vrijwilligers gekort, wil hij weten en waarom is het college niet solidair en ziet het niet af van het extraatje.

De bezuinigingsmaatregel is vorig jaar al kenbaar gemaakt, verdedigt burgemeester Albert de Hoop het kerstpakkettenbeleid van de gemeente. Alle medewerkers hebben recht op een pakket, ook de burgemeester en wethouders, en de groep die gelieerd is aan de gemeente maar via de eigen werkgever al een pakket ontvangt, krijgt niet ook nog eens van de gemeente Ameland. Hij noemt de hulpverleners als voorbeeld die zijn ondergebracht bij Noordoost Friesland en daar hun kerstpakket ontvangen. “We kwamen er zelf achter dat er een aantal mensen tussen wal en schip valt. Dat gaan we repareren.” Zij die zich op vrijwillige basis inzetten voor de gemeente krijgen met Pasen een attentie, is besloten.

Om die mensen alvast lekker te maken: het was weer een mooi kerstpakket dit jaar.

>>> lees hier meer over de raadscommissievergadering van 10 januari 2011

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *