Ook zakkenrollers kiezen voor het strand

LEEUWARDEN – Het is bekend dat zakkenrollers hun slag slaan in de drukke zomermaanden. Vooral op drukke boulevards, stranden en terrassen slaan ze hun slag. Kun je je daartegen weren?

Dit is moeilijk te zeggen. De politie waarschuwt en er zijn speciale teams in burger die enigszins weten hoe zakkenrollers te werk gaan en ze op de befaamde plekken proberen voor te zijn. Zakkenrollers werken veelal in groepjes en je kunt het -als je scherp bent en weet hoe ze handelen- aan zien komen.

Als toeristen met een rugzak op regelmatig worden aangesproken oftewel worden afgeleid heeft het andere bendelid vrij spel om uit die rugzak een portemonnee of smartphone te weg te nemen. De remedie tegen dit soort trucjes is het dragen van een anti diefstal rugzak. Dat klinkt eenvoudig, maar deze tassen voldoen werkelijk aan alle mogelijke criteria om dieven geen kans te geven.

Anti diefstal rugzakken hebben verborgen ritsen

Deze rugzakken zijn enorm stevig en hebben verborgen ritsen. Een knappe jongen die ongemerkt zo’n rits kan vinden, laat staan kan openen. Wil hij grof geschut gebruiken, dan vangt hij ook bot, want deze tassen zijn van snijvast materiaal gemaakt. Kortom; je laptop en al je andere bezittingen draag je veilig met je mee in zo’n rugtas.

Draag je een handtas dames, dan wordt het linker. Dan is het zaak die tas toch goed in de gaten te houden en vooral dicht tegen je lijf aan te dragen. Het is belangrijk er zicht op te houden. Zet een tas nooit naast je stoel op het terras en al helemaal niet als achter je een groepje verdachte personen komt zitten. Nu is de anderhalve meter afstand een feit, maar dat is niets voor gehaaide zakkenrollers.

Overal op de camping tref je tassen

Tassen zijn een makkelijk doelwit voor zakkenrollers, vooral omdat de rugzak populair is en je er geen zicht op hebt als je deze op je rug draagt. Ook schoudertassen zijn gemakkelijk open te futselen en de lieden zijn er zomaar vandoor met de buit. Vaak heb je het ’s avonds in je hotel of op de camping pas in de gaten.

Trouwens; campings zijn ook een doelwit van grijpgrage lieden. In en rond tenten staan alle mogelijke tassen verspreid, van hand- en schoudertassen tot reistassen. Tegenwoordig nemen mensen alle mogelijke elektronica mee naar de camping om zich te vermaken. Laptops en smartphones zijn geliefd, evenals fototoestellen en andere gadgets. Ga jij op de camping douchen of je loopt even het strand op, dan weten dieven deze spullen al gauw te vinden. Kluisjes zijn een oplossing, evenals tassen met slotjes erop of nog beter: zo veel mogelijk van dit soort spullen thuislaten. Wees in ieder geval alert.

Partnerbijdrage Twenty4 Webvertising

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *